The donnas - Just take me to the backseat

Lyssnar kontemplativt på the donnas fantastiska texter om 40 boys in 40 nights och just take me to the backseat, deras hymner till den hedonistiska och promiskuösa rocknrolllivsstil som endast varit okej för män att leva ut tidigare. (och fortfarande, världen hatar ju britney när hon lever precis som hennes manliga kollegor rockstjärnorna gör oemotsagda) det är så otroligt bäst att fatta att man inte behöver vara rädd för att bli kallad slampa om man hånglar runt (som på gymnasiet) och att man inte måste vara kär för att ha sex, som populärkulturen lärt en sedan mycket tidiga år. För tittade jag alltid så föraktfullt på lättklädda mtv-brudar, såg dem endast som offer för en industri som tvingade dem att sälja sin musik med sina kroppar, tvingade dem att anspela på sex. men om man vill anspela på sex då, ska man bli sedd som offer då? fuck no! jag önskar att kravet att använda sin kropp för att få bekräftelse/nå framgång/karriär etc ska försvinna. men problemet är att om man som tjej går lättklädd och anspelar på sex blir man ofta snedtittad på och inte sällan kallad för olika sextonhundratalsynonymer för prostituerad, hora etc, och det är ju bara helt sjukt, verserat uttryckt. det är tydligen okej (för att inte säga ett krav) att vara snygg, men inte att vara medveten om sin sexualitet och anspela på den - idioti. jag tycker att man ska kunna gå naken och ha en kille per natt utan att bli kallad hora. och omvärlden ska ge fan i om man vill ha kort eller lång klänning. liberalism, rock'n'roll!

Kenttrams

Jocke berg har verkligen inte ansträngt sig med rimmandet på senaste skivan.


I hela mitt liv har jag väntat
på någon som liknade dig
Hur kunde du lämna mig ensam
i en värld som har blivit så hård?


att rimma "dig" på "hård" är kanske inte den mest blixtrande lingvistiska innovationen. Men jag förlåter honom pga Min värld och de tidigare verken, främst FF och Vinternoll2.

Delete

Jag önskar att man kunde ställa in sig på Upptagen-status i verkligheten, som på msn. Så att folk fattar att man inte orkar prata just då. te x på tåget när man vill sitta och kontemplera i trivsam kreativ baksmälla och helst inte alls ha skärpta debatter om världsläget med påfrestande bekanta. Egentligen vore det bäst om man kunde kryssa konversationsrutan i verkligheten också, om nån är ospännande.

Bright girl

Tankspriddhet är förödande för ekonomin. I torsdags natt var vi påväg till en nation och jag skulle ta ut pengar i en bankomat. men när jag skulle trycka in beloppet pratade jag och tänkte samtidigt och lyckades därför knappa in min bankomatkod istället. istället för att ta ut en hundring cashade jag ut ett fruktansvärt fyrsiffrig belopp. och under lätt alkoholpåverkan får man ofta för sig att man måste göra av med alla pengar man har fysisk kontakt med så fort så möjligt, särskilt på idiotiskt onödiga saker, exempelvis fyrahundrameterstaxifärder och väldigt tidig frukost på kebabställen. äsch, farbror CSN betalar. innan jag ska betala tillbaks studielånen ska jag ändå ha gett ut några bestsellers och blivit sveriges typ JK Rowling, brukar jag lugnande tänka.
Det känns som oktober och det är märkligt nog julafton imorgon. det sämsta med att bli äldre är att man inte kan göra pärlplattor och målade flirtkulor som julklappar till sina odrägliga släktingar längre. folk är så otacksamma these days.

Tillfällen när man vill hacka facebook, pt 1

1. När man väntar på ett dödsviktigt mejl som nästan har lika stor betydelse som att kärnvapenkoderna byts ut om det blir krig och man loggar in på i facebookinboxen i mobilen vart fjärde minut och bryter sig in i hus för att kontrollera den, och kan knappt föra normala samtal eftersom att man hela tiden funderar på vilka svarsalternativ personen har och så äntligen lyser (1) nytt mejl-ikonen och man får en elektrisk chock och klickar sig rapidfort in....

...för att upptäcka att det är ett månadsmejl från Plankstekens vänner, en av grupperna man tvångsmässigt gått med i.

Jag blev våldtagen igår

av en basrytm på ett dansgolv. DJ:en ställde in de syntetiska technoljuden på nåt slags extremt lågfrekvent konstant basläge som kändes som en borr genom hela kroppen och han lät den ljuda i obestämbar tid, många minuter, tidsuppfattning eliminerades, det var mer rörelse än ljud. bröstkorgen jag lutade mig mot vibrerade som av hjärtepilepsi, alla inre membran var som Jello och när jag skrek darrade rösten okontrollerbart. Jag blev lite rädd men det var skönt också, som att åka snabba bergochdalbanor eller förälskas. syntetiska känslor. - Det är någonting med basen, sade en medlem av dagensskivaredaktionen när vi diskuterade dub versus hårdrock.


I basen göms de subsoniska ljudfrekvenserna. när djurhjordarna sprang över jorden på stenåldern lutade människorna öronen mot den och kunde förvarnas av just dem - de sätter balansorganet sacculus i darrning och aktiverar adrenalintillströmning och flyktberedskap. de förslavar dansgolvets invånare, besitter deras kroppar, blir en beordrande rytm genom alkostinnt blod. en flyktbiljett från intellektets välinlärda rörelseschematik. det fick mig att tänka på de här raderna, som handlar lite om att att syntetiskt framställda känslor kan vara lika verkliga som de där äkta som alla tjatar om hela tiden.

The heart we share is a virus in our chests
A black piece filled with darkness and dead meat

Now our hearts beat on
The black is back in the deep

This black syndicate is a burning ballroom
Dirt, drinks and pills and Gucci drenched in blood

Here they come as the models and machines
Ten tons of lungs roar into the black vault
It?s disease, glam and champagne filled with nails

The syndrome is sucked into white bloodcells
And we march as vamps and wolves on red human oil
The faceless ones
The subversion of laws through the rule of guns
/Deathstars Death in vouge

Btw: Jag älskar
Jeriko. Trots avsaknaden av riff.

Krigsromantisering

Har ersatt hela kostcirkeln med chokladjulkalendrar och saffransbaserad deg. förresten är ju saffran som knark, lika dyrt och sällsynt och så. jag fattar inte riktigt att det här året snart har passerat, det har känts som en månad. det är kanske som mayaindianerna sade, att tiden går snabbare och snabbare fram till 2011då jorden går under.
om man vill ha lite kampvilja i julstresskriget passar det bra att lyssna på
militära kadenser. de är en typ av call-and-response-sånger som används under militärövningar för att ingjuta hjärntvättande kollektiv stridskänsla hos soldater. tydligen är de byggda på något slags regelbundet versmått, typ hyperkatalex, som även förekommer bl a i Fröding-dikter (om jag minns rätt) och i fotbollsramsor och skapar regelbunden och djup andning. call-and-response-sånger har förmodligen använts kontinuerligt genom årtusendena, te x av afrikanska slavar. sedan anammades formen i jazzen.
Kadenserna måste ha nåt universellt som aktiverar en känsla av samhörighet och kampkänsla. det är häftigt. jag har dessutom en märklig och väldigt anti-finkulturell fäbless för svulstiga patriotiska intron till amerikanska tramsfilmer med Hans Zimmer-musik. det är så vackert när han hänger på sig namnbrickan och gradbeteckningarna. just sådan förrädisk krigsromantisering får amerikanska ungdomar att  joina the army. och arbetslöshet, ingen utbildning etc. sedan går det såhär.

Lundhumor


"- Lockwood är en typisk homodiegetisk berättare. "
"- Så han använder sig av extern fokalisering? "
" -Hmm, jaa, fast Oddyssén kanske skulle vara ett mer klassiskt exempel på sådan berättarteknik. "

Varpå hela litteraturvetenskapklassen brister ut i hysteriska andnödsskrattsalvor.
Jag förstår fortfarande inte. Jag håller mig till slapstick tror jag. och
det här, Christine Meltzer är sveriges roligaste kvinna. och kentparodier. Och sveriges bästa komediserie nånsin alla kategorier. och när Leslie nielsen sjunger nationalsången i The naked gun, omistligt. och en av mina favoritscener ur Fredrik lindströms briljanta Vuxna människor

Vidare. När datorn krånglar vill jag helst skicka mjältbrandsvirus till Dell-leverantören eller kasta ut skräpet genom fönstret. sådana situationer påminner mig om en episod av tidernas bästa barnprogram, Ducktales, nämligen den här: http://www.youtube.com/watch?v=Ju93sDw-Qeo "Begäran avslagen!" F. ö har jag en del funktioner på önskelistan inför nästa edition av Windows, te x den här.

image32

(Fixade i Corel paint shop pro).


till sist: glöm inte att läsa mitt gästblogginlägg på idg.se. Fredrik skriver trevliga saker om mig.

Dejthelvetet

Efter omständligt empiriskt studium har jag kommit fram till att dejtande är den fruktansvärdaste aktiviteten. kinesisk vattentortyr kan möjligen tävla. men iaf, motivering:

1. Man måste visa hela sin personlighet på ungefär 1, 35 h och vara på sin komiska och intellektuella topp varenda minut, till skillnad från när man umgås med folk man känner och kan prata ungefär som man tänker och luta sig tillbaks och fälla in en underhållande kommentar då och då. en dejt är som en svår politisk debatt eller kanske en arbetsintervju.
2. Eftersom personen inte vet vilken humor man har måste varje skämt vara en noga avvägd tiopoängare. ungefär som i teveprogrammet Parlamentet.
3. Man måste sitta obekvämt och rakt istället för degigt ihopsjunket som när man fikar i vanliga fall.
4. Allt man säger måste vara regisserat och liksom retuscherat. om man tillexempel vill berätta en rolig anekdot om när man övningskörde första gången och råkade backa in i pappas favoritgran, så måste man ta bort vissa detaljer, som hur stor skada det blev när grenarna föll ned på den nybyggda altanen. och så måste man absolut lägga till hur framgångsrik den fortsatta övningskörningen var, att man var först i sin körskolegrupp med att ta körkortet. (det var man inte. man slutade övningsköra efter episoden med granen.)
5. Att äta är omöjligt. även om man är helt diabeteskoma-utsvulten efter den fruktansvärt nervösa eftermiddagen. allt som kan sluta med att man spiller något är uteslutet. jag har fortfarande inte vant mig vid världens äckligaste sociala kravdryck, kaffe, och tvingas alltid svälja med plågat leende ungefär som när man drack flytande penicillin som liten.
6. Man måste låtsas vara intresserad av det den andra säger även om det är nåt ganska tråkigt. därför är det viktigt att träna innan framför spegeln på den engagerade Jahaaa, berätta mer-minen.
7. Den kritiska första-20-minuternafasen är värst. om man inte klarar att prata sig igenom den obehindrat är det kört.
8.Avskedsfrasen säger allt. ett "vi hörs" betyder "hör inte av dig igen". ett "det här var trevligt" betyder ung. "det var liite mer uthärdligt än när jag fastnade med håret i en borr på träslöjden i trean".

Världens viktigaste nyheter, pt 2

Det är i Ängelholm det händer. Ingenstans är nyhetsutvecklingen så nagelbitande rafflande och scoopen så världsomstörtande. Som den här headlinen:

image30

Ökelljunga får störst vindmölla. Reportern borde belönas med Guldspaden.


Världens viktigaste nyheter.

"Världens viktigaste nyheter." Så lyder tidningen Metros slogan. Låt se, dagens upplagas viktigaste headline:


image27

Tänk om.

image26


Oxytocin är ett närhetsknark som utsöndras i kroppen vid fysisk beröring och verkar effektivt som stress- och smärtdämpare. det finns barn på öststatsbarnhem som har dött av brist på det. märkligt nog funkar även visuella bilder av närhet som katalysator, så Pr-bolag har skapat reklam som aktiverar oxytocintillströmningen hos människor - ett genidrag, hormonet gör oss nämligen idiotiskt tillitsfulla och godtrogna. farliga grejer. fixade bilden i mitt redigeringsprogram, läsare med högt uppsatta kontakter på läkemedelsbolag kan gärna lobba lite för min idé. faktum är att man redan framställer syntetiskt oxytocin för förlossningar, så smärtstillande är det. Gimme!